Mijn eerste fotoshoot – met Claudia Duinmaijer

Hoi allemaal! Afgelopen jaar was mijn allereerste fotoshoot. Super spannend! In mijn vorige blog
ik en mijn weg naar fotografie heb ik jullie hier al een kleine preview over laten zien.
En wat was het leuk! Lees je weer mee?

Eerste shoot

Als fotograaf ken je het gevoel wel. Heb ik de instellingen op de juiste manier op mijn camera ingesteld? Heb ik alle voorbereidingen gedaan? Ken ik genoeg poses om mijn model op de goede wijze aan te kunnen sturen? Jep. Dit waren zeker gedachtes die tijdens de eerste shoot, en vooral ook voorafgaand aan de shoot, door mijn hoofd spookten. Want wat wilde ik graag dat mijn eerste shoot goed ging.

En dat ging het zeker! De shoot heb ik gedaan met Claudia Duinmaijer op het strand in Schellinkhout, en als tweede locatie op het industrieterrein in Hoorn 80. Claudia is een goede vriendin van mij, waardoor het al zeker voor beide kanten vertrouwd aanvoelde. Het was erg fijn om de eerste shoot met een bekende te doen.

Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Hoorn
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Hoorn

Als eerste zijn wij naar de eerste locatie in Schellinkhout toegegaan. Het was een warme dag, veel zon en een prachtige lucht! Het strand was niet té druk, waardoor we meer mogelijkheden hadden qua plekken. Erg fijn. Een klein briesje maakte de foto’s net wat leuker en spontaner doordat haar haren in een mooie beweging meevloeiden.

Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Hoorn
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Hoorn

De tweede locatie, industrieterrein Hoorn 80 was ook echt een toplocatie. Daar zijn zoveel locatiemogelijkheden. En wat deed Claudia het goed! Naar mate de tijd verstreek, hoe minder aanwijzingen ik hoefde te geven en hoe meer poses zij zelf aannam. Echt een natuurtalentje 😊

Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Industrieterrein, Hoorn 80
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Industrieterrein, Hoorn 80
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Industrieterrein, Hoorn 80

Al met al was het een topmiddag en de fotoshoot ging super goed. Eenmaal thuis aangekomen, en de foto’s op mijn computer te hebben gezet bleken het zeker 400 foto’s te zijn. Heel wat uitzoekwerk, maar wat was het leuk om mijn eigen geschoten foto’s terug te zien op de computer. Er zaten veel mooie foto’s tussen en ik kon niet wachten om deze te bewerken. Want ja, fotobewerking van de foto’s vind ik toch stiekem nét zo leuk om te doen als de foto’s schieten! Ik kon niet wachten om het resultaat aan Claudia te laten zien.

In deze blog heb ik de mooiste foto’s van mijn allereerste shoot geplaatst! Ik ben er super blij mee, en ben heel trots op wat ik daarmee heb bereikt. De foto’s hebben zeker mijn verwachting overtroffen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Hebben jullie door het zien van de foto’s ook zin om mooie foto’s te laten maken? Neem dan zeker contact op! Ook voor vragen en opmerkingen kunnen jullie altijd bij mij terecht! Liefs Melissa 😊