Ik en mijn weg naar fotografie

Hi! Allereerst echt top dat jullie mijn fotografie website bezoeken, dat waardeer ik.
Als jullie deze blog lezen betekent het dat jullie mijn website (deels) al hebben kunnen bekijken en verschillende indrukken hebben opgedaan. In mijn allereerste blogpost praat ik over hoe mijn weg naar fotografie is begonnen. Lezen jullie mee?

Vroeger

Vroeger was ik een meer ingetogen meisje. Ik speelde wel veel buiten met anderen maar durfde vaak geen creatieve activiteiten te ondernemen die ik leuk vond om te doen, gewoonweg omdat ik het gevoel had dat ik het niet kon en omdat ik altijd dacht ‘wat denken mensen dan wel niet van mij?’ Ik was vooral bang om fouten te maken en uitte mijn gedachten en ideeën vrijwel niet. Dus experimenteren op creatief gebied zoals tekenen, knutselen en dergelijke zat er voor mij op dat moment nog niet in, al wilde ik dit wel heel graag. MAAR..

Keuze fotografie

Poseren met eigen aanwijzingen in Schoorl duinen, Schoorl, Bergen

Waarom heb ik dan voor fotografie gekozen? Naarmate ik ouder werd, meer voor mijzelf op durfde te komen en doorkreeg dat fouten maken juist een goed leerproces is, besefte ik dat er veel meer in het leven is dan alleen maar ‘het veilige’ te ondernemen. Door middel van mijn opleidingen pedagogisch werk kinderopvang (MBO) en facility management (HBO), die overigens totaal van elkaar verschillen, werd ik me ervan bewust dat ik veel meer kan dan ik in eerste instantie dacht. Mijn gedachten werden steeds creatiever en mijn handen begonnen steeds meer en meer te kriebelen om dat uit te voeren. In die tijd vond ik ‘voor de fun’ voor de camera staan erg leuk om te doen, en hiervoor zelf de ideeën creëren en te zien wat er gebeurt als je bepaalde poses aanneemt vond ik eigenlijk nog leuker. Het gaf mij een fijn gevoel en werd daar zekerder van.

In 2016 besloot ik dat ik niet meer wilde poseren voor de camera, maar dat ik degene wilde zijn om die foto’s juist te maken. Ik wilde zo graag proberen om met een camera om te kunnen gaan. Hoe werkt een camera nou eigenlijk? Wat gebeurt er als ik mijn ISO omhoog gooi? Ik werd steeds nieuwsgieriger en oefende vaak met de camera van mijn vriend. Ik fotografeerde bloemen, mijn hond, familieleden. De basisstappen werden veel duidelijker en op dat moment wist ik dat ik had gevonden wat mij gelukkig maakt. Waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Foto’s waar ik trots op kan zijn. Dit is ook het moment dat ik mijn eigen spiegelreflexcamera heb gekocht. Mijn Nikon d5300. Nu ik hierop terugkijk zie ik de ontwikkeling van de afgelopen jaren, hoe ik stapje voor stapje ben gegroeid en elk jaar meer leer.

Boy hond Grootebroek

Mijn eerste foto met mijn eigen camera.
Oktober 2016

Oefenen met scherpte en diepte foto's

Meer scherpte-dieptegevoel.
December 2016

Mijn Passie

Het vastleggen van mensen vind ik het leukste om te doen. Het allermooiste en allerbeste uit het moment halen vind ik heel belangrijk. Creatieve momenten creëren, soms even uit de comfort-zone stappen. Vaak vinden mensen het spannend om voor de camera te staan en het is daarom aan mij de taak om hen op hun gemak te laten voelen. Ik wil dat mensen kunnen terugkijken op de foto’s, het moment weer kunnen voelen en herbeleven en hier een positief gevoel bij krijgen. Daarbij vind ik het proces van de nabewerking ook heel belangrijk en onwijs leuk om te doen. Hiermee creëer ik mijn eigen stijl en hoop ik het ‘’WOW-effect’’ over te kunnen brengen!

Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Schellinkhout
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Schellinkhout strand, Schellinkhout
Mijn eerste fotoshoot van Claudia Duinmaijer, Industrieterrein Hoorn 80, Hoorn

Mijn allereerste shoot

Al met al zou ik het tof vinden om met jullie dit WOW-effect waar te kunnen maken en onvergetelijke momenten te creëren die jullie nooit meer zullen vergeten!

Interesse? Ga dan naar mijn contactpagina!

contactpagina